Metabolizmayı Hızlandıran Matcha Çayı Nedir, Nasıl Demlenir?

Matcha Çayı Nedir, Nasıl Demlenir?

Matcha Çayı Besin Değerleri ( Matcha Çayı Kaç Kalori ) , Matcha Çayı İçeriğindeki vitamin, mineral, protein, karbonhidrat, yağ ve diğer faydalı besin maddelerinin  detayları , Matcha Çayı faydaları veya zararları nelerdir bu makalede, Matcha Çayı sağlık açısından önemi.

Matcha Çayı Nasıl Demlenir?

  1. 1-2 gram matcha'yı kaseye koyun
  2. Üzerine 1 fincan sıcak su ekleyin.
  3. Bir elinizle kaseyi sıkı tutarken diğeri ile “bamboo whisk” kullanarak soldan sağa doğru karıştırırken köpükler oluşturmaya çalışın.
  4. Yeterince karıştırdıktan sonra matcha çayını fincanınıza boşaltın.

Matcha Çayı Besin Değerleri Nedir

Nutrition Facts

Prsiyen Ölçüsü 2gr


Amount Per Serving
Kalori 7
% Daily Value *
Toplam Yağ 0.1g1%
Doymuş Yağ 0.00g0%
Trans Yağ 0.00g
Toplam Karbonhidrat 0.6g1%
Diyet Lif 0.00g0%
Şeker 0.00g
Protein 0.5g1%

Kalsiyum 0.00%
Demir 0.00%
Vitamin D 0.00%
Vitamin E 0.00%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Yields1 Porsiyon

Matcha çayı nedir?
1

Anavatanı Japonya başta olmak üzere Avrupa, Asya ülkelerinde tüketilen matcha yeşil çayı içeceği, son zamanlarda Türkiye’de popülerliğini arttırmaya başladı. Matcha çayı elde edilirken, toplanmadan önce 15 gün boyunca gölgede bırakılır ve bitkinin daha fazla klorofil salgılamasını sağlanır. Bu matcha çayının en önemli özelliklerini belirler.

Çünkü klorofil çaya parlak renk verir, kuvvetli tat verir ve yüksek miktarda antioksidan içermesini sağlıyor. Matcha çayını diğer çaylardan ayıran en önemli özellik de antioksidan miktarının çok yüksek miktarda olmasıdır.

2

Matcha çeşitli antioksidanlar, polifenoller, EGCG, L-theanine içermektedir. Bunlar topluca vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca antijenlere karşı koruma sağlar.

Tip II Diyabet Kontrolü Sağlar
3

Matcha çayı, diyabetli bireylerde
metabolizmanın korunması için değerli olabilir. Antioksidan bakımından zengin matcha çayı, tip 2 diyabetlilerde trigliserit, kolesterol ve hepatik glikozu azaltmaya yardımcı olabilir. Matcha çayıyla birlikte uygulanan diyabetli kişiler üzerine yapılan bir araştırmada, bu besinin böbrek ve karaciğer hasarına karşı inhibitör etki gösterdiğini bulgulamış.

 

Ingredients

Directions

Matcha çayı nedir?
1

Anavatanı Japonya başta olmak üzere Avrupa, Asya ülkelerinde tüketilen matcha yeşil çayı içeceği, son zamanlarda Türkiye’de popülerliğini arttırmaya başladı. Matcha çayı elde edilirken, toplanmadan önce 15 gün boyunca gölgede bırakılır ve bitkinin daha fazla klorofil salgılamasını sağlanır. Bu matcha çayının en önemli özelliklerini belirler.

Çünkü klorofil çaya parlak renk verir, kuvvetli tat verir ve yüksek miktarda antioksidan içermesini sağlıyor. Matcha çayını diğer çaylardan ayıran en önemli özellik de antioksidan miktarının çok yüksek miktarda olmasıdır.

2

Matcha çeşitli antioksidanlar, polifenoller, EGCG, L-theanine içermektedir. Bunlar topluca vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca antijenlere karşı koruma sağlar.

Tip II Diyabet Kontrolü Sağlar
3

Matcha çayı, diyabetli bireylerde
metabolizmanın korunması için değerli olabilir. Antioksidan bakımından zengin matcha çayı, tip 2 diyabetlilerde trigliserit, kolesterol ve hepatik glikozu azaltmaya yardımcı olabilir. Matcha çayıyla birlikte uygulanan diyabetli kişiler üzerine yapılan bir araştırmada, bu besinin böbrek ve karaciğer hasarına karşı inhibitör etki gösterdiğini bulgulamış.

Metabolizmayı Hızlandıran Matcha Çayı Nedir, Nasıl Demlenir?