


Matcha Çayı Nedir, Nasıl Demlenir?
Matcha Çayı Besin Değerleri ( Matcha Çayı Kaç Kalori ) , Matcha Çayı İçeriğindeki vitamin, mineral, protein, karbonhidrat, yağ ve diğer faydalı besin maddelerinin detayları , Matcha Çayı faydaları veya zararları nelerdir bu makalede, Matcha Çayı sağlık açısından önemi.
Matcha Çayı Nasıl Demlenir?
- 1-2 gram matcha'yı kaseye koyun
- Üzerine 1 fincan sıcak su ekleyin.
- Bir elinizle kaseyi sıkı tutarken diğeri ile “bamboo whisk” kullanarak soldan sağa doğru karıştırırken köpükler oluşturmaya çalışın.
- Yeterince karıştırdıktan sonra matcha çayını fincanınıza boşaltın.
Matcha Çayı Besin Değerleri Nedir
Porsiyon Miktarı 2gr
- Porsiyon Başına Miktar
- Kalori 7
- % Günlük Değer *
- Toplam Yağ 0.1g1%
- Doymuş Yağ 0.00g0%
- Trans yağ 0.00g
- Toplam Karbonhidrat 0.6g1%
- Diyet Lifi 0.00g0%
- Şekerler 0.00g
- Protein 0.5g1%
- Kalsiyum 0.00%
- Demir 0.00%
- D Vitamini 0.00%
- E Vitamini 0.00%
* Günlük Yüzde Değerler 2.000 kalorilik bir diyete dayanmaktadır. Günlük değeriniz, kalori ihtiyaçlarınıza bağlı olarak daha yüksek veya daha düşük olabilir.
Anavatanı Japonya başta olmak üzere Avrupa, Asya ülkelerinde tüketilen matcha yeşil çayı içeceği, son zamanlarda Türkiye’de popülerliğini arttırmaya başladı. Matcha çayı elde edilirken, toplanmadan önce 15 gün boyunca gölgede bırakılır ve bitkinin daha fazla klorofil salgılamasını sağlanır. Bu matcha çayının en önemli özelliklerini belirler.
Çünkü klorofil çaya parlak renk verir, kuvvetli tat verir ve yüksek miktarda antioksidan içermesini sağlıyor. Matcha çayını diğer çaylardan ayıran en önemli özellik de antioksidan miktarının çok yüksek miktarda olmasıdır.
Matcha çeşitli antioksidanlar, polifenoller, EGCG, L-theanine içermektedir. Bunlar topluca vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca antijenlere karşı koruma sağlar.
Matcha çayı, diyabetli bireylerde
metabolizmanın korunması için değerli olabilir. Antioksidan bakımından zengin matcha çayı, tip 2 diyabetlilerde trigliserit, kolesterol ve hepatik glikozu azaltmaya yardımcı olabilir. Matcha çayıyla birlikte uygulanan diyabetli kişiler üzerine yapılan bir araştırmada, bu besinin böbrek ve karaciğer hasarına karşı inhibitör etki gösterdiğini bulgulamış.
Malzemeler
Talimatlar
Anavatanı Japonya başta olmak üzere Avrupa, Asya ülkelerinde tüketilen matcha yeşil çayı içeceği, son zamanlarda Türkiye’de popülerliğini arttırmaya başladı. Matcha çayı elde edilirken, toplanmadan önce 15 gün boyunca gölgede bırakılır ve bitkinin daha fazla klorofil salgılamasını sağlanır. Bu matcha çayının en önemli özelliklerini belirler.
Çünkü klorofil çaya parlak renk verir, kuvvetli tat verir ve yüksek miktarda antioksidan içermesini sağlıyor. Matcha çayını diğer çaylardan ayıran en önemli özellik de antioksidan miktarının çok yüksek miktarda olmasıdır.
Matcha çeşitli antioksidanlar, polifenoller, EGCG, L-theanine içermektedir. Bunlar topluca vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca antijenlere karşı koruma sağlar.
Matcha çayı, diyabetli bireylerde
metabolizmanın korunması için değerli olabilir. Antioksidan bakımından zengin matcha çayı, tip 2 diyabetlilerde trigliserit, kolesterol ve hepatik glikozu azaltmaya yardımcı olabilir. Matcha çayıyla birlikte uygulanan diyabetli kişiler üzerine yapılan bir araştırmada, bu besinin böbrek ve karaciğer hasarına karşı inhibitör etki gösterdiğini bulgulamış.